De innovatievoucher van de Green Chemistry Campus

Werk je aan een biobased of circulaire innovatie en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan kan je in aanmerking komen voor een innovatievoucher van de Green Chemistry Campus en de samenwerkende applicatiecentra van 8.000 euro.

De GCC-innovatievoucher is een 'waardebon' waarmee de mkb-er een innovatievraag door het een applicatiecentrum en GCC gezamenlijk kan laten beantwoorden. De ondernemer heeft een kennisvraag voor de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten op gebied van de biobased en/ of circulaire economie. Wanneer de vraag past bij de expertise van de applicatiecentra en GCC, pakken zij de vraag op.

De applicatiecentra zijn ingerichte ontwikkelwerkplaatsen, waarin de ondernemer samenwerkt met onderzoekers en studenten aan experimentele ontwikkeling van een nieuw product of technologie. Er zijn verschillende applicatiecentra, elk met hun eigen expertise. Met behulp van de eigen apparatuur en andere faciliteiten worden testen gedaan en prototypes ontwikkeld. Er zijn applicatiecentra voor natuurvezels (NAC), kleuren (KLAC), biopolymeren (BAC), teelt en verwaarding van nieuwe groene grondstoffen (Rusthoeve), kunststoffen (KATC) en lignine (Biorizon Lignin Application Center).

De Green Chemistry Campus biedt:

  • Financiële experts, die je business plan beoordelen. Jouw business case wordt geanalyseerd, je gaat in overleg met de financiële expert, je werkt een dag of langer samen met de expert, waarna het business plan wordt verbeterd en in uitvoering genomen.
  • Chemisch-technologen, die bureau-onderzoek en/of laboratorium onderzoek doen naar knelpunten die de ondernemer ondervindt op gebied van bijvoorbeeld biomassa, bioraffinage, chemische reacties.
  • Introductie van de ondernemer bij andere partijen in het netwerk, die nodig zijn om een product- of procesidee te realiseren. Denk aan grondstofleveranciers, technologie providers, afnemers.
  • Financiële experts, die de weg weten naar passende overheidssubsidies, bancaire leningen voor innovatie of duurzaamheid en privé investeerders.

Met de voucher kan 100% van de rekening van het applicatiecentrum en GCC worden voldaan, elk tot een maximum van € 4.000, dus totaal € 8.000. De onderneming werkt zelf ook mee en geeft uitzicht op verdere opschaling van de nieuwe technologie met hulp van de campus.

 

Vincent van den Bosch

 

VincentPortrt1

Kennis maken?


Neem gerust contact met mij op:  


+31 6 31 976 909

info@vincentvandenbosch.nl